Heerlijk met zelfgemaakte gehaktballetjes op de plaat

2 personen
bereidingstijd: 15 minuten
oventijd: 20 minuten

Ingrediënten
400 gram kleine spruitjes
1 bol knoflook
400 gram zoete aardappel
4 eetlepels olijfolie
1 theelepel (gerookt) paprikapoeder
200 gram tomaten
200 gram gehaktballetjes

Bereiden

  • Verwarm je oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Maak de spruitjes schoon.
  • Halveer de bol knoflook, zodat je alle teentjes door midden snijd in een beweging.
  • Boen de zoete aardappel schoon en snij in partjes.
  • Meng spruitjes, zoete aardappel, olie en paprikapoeder en verdeel het mengsel over de bakplaat. Halveer de tomaten. Schik de gehaktballetjes en de knoflookbol tussen de spruitjes en leg de tomaten met het snijvlak naar boven er tussen.
  • Zet in het midden van de oven voor ongeveer 30 minuten.
  • Knijp de geroosterde tenen knoflook uit over de groenten.

Gehaktballetjes maak je natuurlijk zelf. Je legt ze rauw op de bakplaat. Of neem eens vegetarische balletjes.

Meer groenten op het menu dat is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond" Te koop in onze webshop voor €21,- 

 

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor hoofdgerechten