2-3 personen
bereidingstijd 30 minuten
oventijd 20 minuten

Ingrediënten

½ pompoen
2 rode uien
2 runderbraadworstjes
2 tenen knoflook
½ theelepel komijnpoeder
½ theelepel gemalen koriander
½ theelepel kaneel
2 eetlepels olijfolie
100 gram cherrytomaten
50 g verse geitenkaas
paar takjes verse koriander

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de pompoen schoon en snij de pompoen in stukken van 2-3 cm.
  • Pel de uien en snij de uien in parten. Snij de braadworst in stukken van 3 cm. Pel de knoflook en snij deze in plakjes.
  • Meng de pompoen met de uien, de braadworst en de knoflook. Schep de kruiden, een beetje zout en de olijfolie erdoor en doe alles over in een platte ovenschaal.
  • Zet de schaal in de oven en rooster alles in 20 minuten gaar. De laatste 10 minuten de tomaten toevoegen.
  • Verkruimel ondertussen de geitenkaas en knip de koriander fijn.
  • Strooi de koriander over de gare schotel en besprenkel eventueel nog met wat olijfolie. Serveer de geitenkaas er voor de liefhebbers apart bij.

 Tip

Ook lekker om gehalveerde krielaardappels mee te bakken in de oven.

Recepten voor hoofdgerechten