Niks mis met vissticks hoor. Het is een prima start om kinderen vis te leren eten. Maar de lekkerste "vis voor beginners" maak je toch zelf. Probeer deze visburgers maar eens.

Voor 4 burgers koop je 400 gram visfilet (zalm, roodbaars, schelvis: alles is mogelijk). Pureer de vis in een keukenmachine. Knip een handvol verse kruiden fijn (bieslook, peterselie) en meng dat door de vis.

Klop 1 ei los met zout, peper  en paprikapoeder en verkruimel 2 sneden oud brood. Roer het ei en het brood door de vis. Maak van het vismengsel met je handen 4 burgers van ca 1,5 cm dik.

Is het te nat, voeg dan nog wat verkruimeld brood toe. Is het te droog voeg dan enkele eetlepels melk toe.

Wentel de burgers door 1 eetlepelbloem. Verhit 3 eetlepelsboter of olie in een koekenpan en bak de burgers in ca. 10 minuten gaar en bruin. Af en toe keren. Lekker met frietjes en een salade.

 

Elke week minimaal een keer vis op het menu is gezond. Eet meer vis is daarom een van de pijlers van het PuurGezond eetplan voor een goede gezondheid. Meer over PuurGezond eten lees je in ons boek "Eet meer! Lekker in je vel met PuurGezond". Te koop in onze webshop voor € 21,-.

 

 

Recepten voor hoofdgerechten