Niets lekkerder dan zuurkoolstamppot eten op een koude winterdag.

Hoofdgerecht
4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten
1 kilo aardappels (of 500 gram aardappels en 500 gram knolselderij)
600 gram zuurkool
100 gram rozijnen
1 ui
2 appels
2 eetlepels boter of olie
100 ml melk

Bereiden

  • Schil de aardappels. Snij de aardappels in stukken, breng ze met weinig water aan de kook en kook ze in ca. 20 minuten gaar.
  • Verwarm in een apart pannetje de zuurkool samen met de rozijnen.
  • Pel en snipper de ui. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in blokjes. Verhit de boter of olie en bak hierin de ui met appel enkele minuten. Schep de blokjes appel door de zuurkool.
  • Giet de aardappels af, stoom de aardappels even droog en stamp het geheel fijn met een pureestamper. Roer er ongeveer 100 ml melk door tot de puree een juiste dikte heeft en schep de zuurkool erdoor. Maak op smaak met peper (zout is niet nodig vanwege de al zoute zuurkool).

Je kunt zuurkoolstamppot serveren met vlees, worst of kipfilet.
Vega kan ook: bak gehakte hazelnoten mee met de appel en ui of schep geraspte kaas door de stamppot.

Zuurkoolstamppot is een echt budgetgerecht. Wil je meer budgetrecepten? Schaf dan de receptspecial Budgetrecepten voor € 3,50 aan in onze webwinkel

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor hoofdgerechten