Ingrediënten
750 gram zoete aardappels, geschild en in blokjes, 100 g apart houden
250 gram kipfilet, in stukjes, 4-6 stukjes apart houden
2 eetlepels olie
1 ui, gepeld en gesnipperd
2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
2 teentjes knoflook, geschild
2 kippenbouillonblokjes
½ -1 rode peper, zonder zaden, fijngehakt
1 zak verse spinazie (300 gram)
5 eetlepels dikke kokosmelk
1 eetlepel fijngehakte verse koriander
Bereiden
- Kook in een klein pannetje 100 gram aardappelblokjes in 10 minuten gaar. Kook in een ander pannetje 4 tot 6 stukjes kip in 5 minuten gaar.
- Verhit intussen 1 eetlepel olie in een soeppan en fruit ui en gemberwortel en pers de knoflookteen uit. Neem uit de pan. Giet ½ liter water in de soeppan, voeg de overige aardappelblokjes toe en kook in circa 10 minuten gaar. Houd hiervan 1 soeplepel apart.
- Voeg gefruite ui, gember en knoflookmengsel bij de gekookte aardappels en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg nog ½ liter water, bouillonblokjes en rode peper toe en breng aan de kook. Bestrooi, indien gewenst, de overige stukjes kip met zout, voeg bij de soep en kook nog circa 5 minuten tot de kip gaar is.
- Verhit intussen in een wok 1 eetlepel olie en roerbak de spinazie. Zet het vuur uit zodra de spinazie begint te slinken.
- Breng de soep op smaak met peper en eventueel een beetje zout en giet in een kom. Garneer met geroerbakte spinazie, kokosmelk en verse koriander.
Tips voor serveren
- Geef een baby van zes maanden gepureerde gekookte zoete aardappel zonder stukjes kip. Eventueel smeuïg gemaakt met kooknat van de aardappels.
- Geef een baby vanaf negen maanden een hapje van gepureerde zoutloze gekookte kip, 1 eetlepel geroerbakte spinazie, 1 eetlepel kokosmelk en een apart gehouden soeplepel gekookte aardappelblokjes met ui-gember-knoflooksmaak.
Dit recept komt uit het kookboek “Samen aan tafel, volwassen recepten voor groot en klein” van Gees van Asperen.