hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

1 ui
1 teentje knoflook
2 grote zoete aardappels
3 eetlepels olijfolie
200 gram risottorijst
scheutje witte wijn
600 ml bouillon (eventueel van blokje)
300 gram gerookte zalm (in snippers)
100 gram geraspte Parmezaanse kaas
klontje boter
400 gram verse spinazie

Bereiden

  • Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie in een braadpan en bak de ui en knoflook zacht gedurende 3 minuten. Maak de zoete aardappels schoon en snij ze in blokjes van circa 1 cm.
  • Bak de aardappels met de rijst even mee met de ui tot de rijstkorrels gaan glanzen. Blus het af met een scheutje wijn. Voeg nu zoveel bouillon toe tot de rijst en aardappels onderstaan.
  • Verhit de rijst zachtjes en roer regelmatig. Voeg, steeds als de rijst droog begint te koken, weer wat bouillon toe. Na 20 minuten is de rijst beetgaar.
  • Roer dan de zalmsnippers, de helft van de kaas, de boter en de spinazie door de rijst. Blijf goed roeren tot de spinazie grotendeels geslonken is. Serveer de risotto direct en garneer met de rest van de kaas.

Veel groenten eten is een van de pijlers van een PuurGezond eetpatroon. wil je hier meer over weten? Lees dan ons boek "Eet meer! Lekker in je vel met PuurGezond". Je koopt het voor € 21,- in onze webwinkel.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor hoofdgerechten