Spruitjes zijn er nu volop! Geniet ervan want deze kleine kooltjes zitten boordevol goede voedingsstoffen. Ze zijn het perfecte voorbeeld van hoeveel goeds groente je kan leveren.

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

400 gram aardappels
400 gram knolselderij
1 kilo spruitjes
100 ml melk
2 eetlepels olijfolie
100 gram zwarte olijven in plakjes
400 gram gerookte kipfilet

Bereiding

  • Schil de aardappels. Snij de aardappels in stukken. Schil de knolselderij en snij de knolselderij in stukken. Breng dit samen met weinig water aan de kook en kook het in circa 20 minuten gaar. Maak ondertussen de spruitjes schoon en halveer ze.
  • Kook de spruitjes in 6 minuten beetgaar. Giet de aardappels met knolselderij af, stoom het even droog en stamp het geheel fijn met een pureestamper. Roer de melk en de olijfolie erdoor tot een mooie puree ontstaat.
  • Schep nu, terwijl je de puree blijft verhitten, de spruitjes en de olijven erdoor. Goed omscheppen. Snij de gerookte kipfilet in reepjes en schep de kipfilet door de stamppot. Maak op smaak met peper en eventueel wat zout.

 

Wil je meer weten over gezond eten en hoe je dat op een pure manier doet? Lees dan ons basisboek 'Eet meer, Lekker in je vel met PuurGezond'. Hierin leggen we je uit hoe je heel eenvoudig je eetgewoonten kunt omturnen in blijvend gezonde eetgewoonten. Dat is goed voor je lijf, voor je humeur, voor je gezondheid en voor je lijn.

Je bestelt het boek voor 21 euro in onze webwinkel.

 

Recepten voor hoofdgerechten