Probeer deze verrassende (zomerse) stamppot eens. Een  goed vullende maaltijd die boordevol goede voedingsstoffen zit.

4 personen
bereidingstijd 35 minuten

Ingrediënten
600 gram aardappels
½ knolselderij (ca 400 gram)
600 gram verse (grove) spinazie
3 bosuitjes
8 gedroogde tomaatjes op olie
200 gram gorgonzola (Hou je niet zo van blauwaderkaas? Vervang dit dan door zachte geitenkaas)
2 lepels pijnboompitten
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels broodkruim (van 1 sneetje brood)

Bereiden

  • Schil de aardappels en de knolselderij, snij ze in grote stukken en kook de aardappels met de knolselderij in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Was ondertussen de spinazie en laat deze goed uitlekken. Snij de bosui in ringetjes. Snij de tomaten in reepjes. Snij de gorgonzola in blokjes.
  • Hak de pijnboompitjes fijn. Verhit de olie in een koekenpan bak hierin het broodkruim en de pijnboompitjes lichtbruin. Bewaar het gebakken broodkruim.
  • Giet de aardappels af en stamp deze tot een puree. Schep de tomaatjes en bosui erdoor. Schep vervolgens de spinazie er in porties doorheen. Laat de spinazie iets slinken.
  • Als alle spinazie erdoor is geschept van het vuur af de gorgonzola erdoor scheppen. Verdeel de stamppot over een schaal en bestrooi met het broodkruim.

Wil je meer weten over hoe je met 3 goed vullende eetmomenten geen behoefte meer voelt aan tussendoortjes? En hoe je jezelf daarmee rust in je hoofd, rust voor je stofwisseling en rust voor je gewicht geeft? Wij hebben een korte digitale cursus Eetrust gemaakt. Je kunt deze download kopen in onze webshop: 20 pagina’s vol uitleg, tips, praktische adviezen voor die vullende maaltijden en een voorbeeldmenu van hoe je Eetrust aanpakt.

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor hoofdgerechten