Kip avocado salade met een twist

Wat is er beter dan op een warme zomerdag snel een voedzame salade op tafel toveren? Deze salade is gegarandeerd een hit bij het hele gezin!

Hoofdgerecht
2 personen
bereidingstijd: 20 minuten 

Ingrediënten

200 gram kipfilet
1 tl chilivlokken
2 eetlepels olijfolie
50 gram pijnboompitten
200 gram sla naar keuze
1 rijpe avocado
50 gram Griekse yoghurt
2 teentjes knoflook
1 citroen
200 gram cherrytomaatjes
10 - 20 gram Parmezaanse kaas
Paar stukken (oud) stokbrood
Peper en zout

Bereiden

  • Snij de kip in blokjes. Kruid de kip vervolgens met wat peper en chilivlokken. Doe de olie in een bakpan en bak de kip in 6 - 10 minuten gaar. Snijd een blokje doormidden om te kijken of de kip goed gaar is.
  • Rooster ondertussen de pijnboompitten lichtbruin en geurig in een pan zonder olie.
  • Snij de avocado doormidden en verwijder de pit. Lepel de vrucht leeg in een schaaltje en voeg de Griekse yoghurt, een fijn geperst teentje knoflook en het sap van een halve citroen toe. Prak alles goed door elkaar met wat peper en eventueel zout.
  • Verdeel de sla over 2 boren. Halveer de tomaatjes en voeg ze toe. Verdeel de dressing over de sla.
  • Verdeel de kip over de sla, rasp de Parmezaanse kaas boven de borden en garneer met de pijnboompitten.
  • Serveer met wat stukjes stokbrood die je kort bakt in olijfolie en het tweede uitgeperste teentje knoflook.

Tip: snij de overige halve citroen in plakjes en doe ze in een kan met water, staat leuk op tafel en combineert heerlijk met dit gerecht!

Meer zomerse kookinspiratie krijg je in ons PuurGezond slank zomermenu. Je schaft het aan voor €7,50 in onze webwinkel.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor hoofdgerechten