Tijdens een verbouwing, een weekje kamperen... Soms heb je maar 1 gaspit of kookplaatje tot je beschikking en ben je aangewezen op eenpansgerechten. Probeer dan deze one-pot pasta eens.

2 personen
bereidingstijd 15-20 minuten

Ingrediënten

150 g pasta (met kooktijd van ca. 8 minuten)
1 courgette
1 ui
200 g doperwten (diepvries)
150 g zalm
1 citroen
2 volle lepels crème fraîche
verse dille

Bereiden

  • Breng 2 liter water aan de kook.
  • Snij de courgette in blokjes en snipper de ui. Doe de pasta met de courgette, ui en doperwten in een grote pan. Rasp de schil van de citroen erboven.
  • Snij de zalm in blokjes en voeg die ook toe aan de pan. Schenk het kokende water erop en kook het geheel in 8 minuten gaar.
  • Meng ondertussen het sap van een halve citroen door de crème fraîche, maak op smaak met wat zout en peper. Knip de dille fijn.
  • Giet de pasta af, doe alles terug in de pan en roer de crème fraîche door.
  • Verdeel over 2 borden en bestrooi met de fijngeknipte dille.

Tip: Natuurlijk kun je dit recept ook in 2 pannen bereiden waarbij je 1 pan neemt voor het koken van de pasta en 1 pan waarin je de groenten roerbakt. Gebruik dan gerookte zalm en verwarm deze samen met de crème fraîche aan het einde even mee met de groenten.

Recepten voor hoofdgerechten