Zeebaars in papier

Vis in de oven: lekker makkelijk.

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 45 minuten
wachttijd: 2 uur

Ingrediënten

1 ui
3 teentjes knoflook
50 gram peterselie
1 dl olijfolie
1 dl citroensap
1 of 2 schoongemaakte zeebaars, forel of dorade (totaal gewicht 1-1,5 kilo)
bakpapier
2 eetlepels groene olijven
plakjes van 1 citroen

Bereiden

  • Pel en snipper de ui en knoflook heel fijn. Knip de peterselie heel fijn. Vermeng de ui, knoflook, peterselie, olijfolie en citroensap en peper. Maak aan beide kanten van iedere vis 3 diepe inkepingen.
  • Wrijf het uienmengsel goed in de inkepingen en laat de vissen minimaal 2 uur rusten. Verwarm de oven voor op 190 °C. Leg iedere vis op een flink stuk bakpapier.
  • Giet er iets van de marinade over, voeg de olijven en citroenplakjes toe, vouw het papier zorgvuldig dicht en vouw de randen om. Sprenkel wat water over de pakketjes en stoof ze 30 minuten op een bakplaat in het midden van de oven.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor hoofdgerechten