hele vis uit de oven

Het ziet er altijd heel spectaculair en culinair uit, een hele vis bereid in de oven. Toch is het echt een fluitje van een cent om zoiets op tafel te zetten. Dit is het basisrecept, waarop je eindeloos kunt variëren.

Voor 2 personen neem je 1 vis van ongeveer 500 gram (heel geschikt zijn dorade, forel, zalmforel, roodbaars). Laat de vis in de viswinkel schoonmaken (ingewanden eruit en schubben eraf, maar kop en staart laten zitten).

Verwarm de oven voor op 200° C.  Was de vis, dep ‘m droog en snij de huid op een paar plekken in. Bestrooi de binnenkant van de vis met zout en peper. Maak een mengsel van 30 g fijngeknipte peterselie, citroenrasp van 1 citroen, 2 teentjes fijngesneden knoflook en leg een deel hiervan in de vis.

Leg de vis in een ingevette ovenschaal. Leg 500 g tomaten in parten bij de vis in de schaal. Strooi de rest van het peterseliemengsel over de vis en de tomaten en besprenkel met olijfolie. Bak de vis in ongeveer 25 minuten gaar (een grote vis heeft natuurlijk iets langer nodig). Lekker met aioli, een salade en brood.

<dl"><dt">Tips</dt"></dl">

  • Maak er een complete maaltijd van door ook wat partjes voorgekookte aardappel of krielaardappeltjes om de vis heen te leggen voor deze de oven ingaat
  • En als je met zijn vieren eet, dan neem je 2 vissen.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor hoofdgerechten