Kruiden alleen als garnering? Jammer van alle goede voedingsstoffen. Gebruik kruiden eens als hoofdingrediënt zoals in deze peterseliestamppot.

4 personen
bereidingstijd: 30 minuten
oventijd: 15 minuten

Ingrediënten

1 kilo aardappelen
600 gram kleine trostomaten
200 gram platte peterselie
1 rode ui
200 ml halfvolle melk
3 eetlepels boter 

Bereiden

  • Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Breng de aardappelen met weinig water aan de kook en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Verwarm oven voor op 200°C. Was de tomaten en leg ze aan de steel in een ovenschaal en rooster ze in de oven in 15 minuten gaar.
  • Was intussen de peterselie en laat deze uitlekken. Snij de peterselie fijn, blad en steeltjes. Pel de ui en snij deze heel fijn. Giet de aardappelen af, stoom  even droog en stamp ze geheel fijn met een pureestamper (of knijp ze fijn met een pureeknijper). Verwarm de melk en roer deze met de boter door de aardappelen tot een smeuïge puree ontstaat.
  • Schep nu, terwijl je de puree blijft verhitten, de ui en peterselie door de puree. Goed doorscheppen en even doorverwarmen. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Serveer de ovengeroosterde tomaatjes bij de stamppot.

Lekker met een gehaktbal of blokjes oude kaas

Veel groenten eten is een van de pijlers van een PuurGezond eetpatroon. Zo'n stamppot is een gemakkelijke en lekkere manier om meer groenten te eten. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan onze boeken. Bijvoorbeeld het boek "7 inzichten voor een blijvend goed gewicht". Te koop in onze webshop voor € 21,- 

 

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor hoofdgerechten