In onze serie ‘wereldgerechten homemade’ een zeer geliefd recept: kip madras. Dit gerecht uit de Zuid-Indiase stad Madras wordt traditioneel met lamsvlees gemaakt. Ook lekker om zelf te proberen zonder zakjes of pakjes!

Bak voor 4 personen 800 gram kip in stukken (niet die eeuwige kipfilet, maar drumsticks, poten, vleugeltjes) in 2 el boter goed bruin.

Voeg 1 gesnipperde ui en 1 rode paprika in blokjes toe en bak deze even mee. Voeg 2 ruime eetlepels currypasta toe en laat het geheel 1 minuut bakken.

Doe er 3 in blokjes gesneden tomaten bij en voeg 1 blik kokosmelk toe en breng het geheel zachtjes aan de kook. Verhit de saus tot de kip gaar is (ongeveer 30 minuten).

Voeg wat extra kippenbouillon toe als de saus te dik wordt. Bestrooi de kip voor het serveren met fijngeknipte koriander. Serveer met rijst of naanbrood en een frisse komkommersalade.

Tip

  • Vegan? Maak deze saus met kikkererwten en gebruik groentebouillon. 

Wil je leren koken zonder pakjes en zakjes maar lijkt het voor jou een stap te ver? Begin met onze PuurGezond instaprecepten: een beetje van jezelf en een beetje kant-en-klaar. We hebben 15 keer ontbijt, lunch en diner recepten voor je gemaakt waarmee je kleine stapjes zet naar een meer PuurGezond eetpatroon. En nog slank ook. Te koop als download in onze webwinkel voor 5,-

Recepten voor hoofdgerechten