vegetarisch hoofdgerecht
4 personen

Ingrediënten

1 kleine rode ui
2 tenen knoflook
1 snufje zout
400 gram gare kikkererwten
1 theelepel gemalen komijn
½ theelepel chilipoeder
3 eetlepels bloem
sap en rasp van 1 citroen
8 eetlepels sesamzaad
4 eetlepels olijfolie

Bereiden

  • Maal de ui, knoflook en zout fijn in de keukenmachine of met de staafmixer (als je de staafmixer gebruikt snij dan eerst even alles in kleinere stukken).
  • Voeg de kikkererwten, komijn, chilipoeder, bloem en de sap en rasp van de citroen toe en vermaal het tot een redelijk glad mengsel. Het mag nog iets korrelig zijn. Zet het 20 minuten in de koelkast.
  • Verdeel het mengsel in 8 porties. Zet een bord klaar en strooi het sesamzaad hierop. Rol van elke portie een balletje en druk deze vervolgens plat op de sesamzaadjes. Draai om zodat de andere kant ook met sesamzaadjes bedekt raakt. Maak de burgers niet dunner dan 3 cm.
  • Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak de burgers 4 minuten aan elke kant op middelhoog vuur. Ze moeten goudbruin worden en krokant. Draai ze zo min mogelijk en serveer ze direct.

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor hoofdgerechten