Pissaladière van Turks brood met rode ui

Wil je een makkelijk recept dat fantastisch smaakt en er heel lekker uitziet? Geef uien de hoofdrol in deze pissaladiere. 

hoofd- of lunchgerecht
4 personen
prutteltijd: 1 uur

 

Ingrediënten

1 kilo rode uien
3 eetlepels olie
3 eetlepels balsamicoazijn
2 eetlepels bruine suiker of honing
1 Turks brood
1 blikje ansjovisfilets
zwarte olijven

Bereiden

  • Snij 1 kilo rode uien in dunne ringen. Verhit 3 eetlepels olie in een pan met dikke bodem. Voeg de uien toe en smoor ze op laag vuur ongeveer 1 uur (tussendoor roeren).
  • Voeg 3 eetlepels balsamicoazijn en 2 eetlepels bruine suiker of honing toe en laat het uimengsel nog 5 minuten sudderen.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij 1 Turks brood doormidden, zodat 2 platte helften ontstaan. Meng het uienmengsel met 1 blikje uitgelekte ansjovisfilets en een handvol zwarte olijven en verdel dit over het brood.
  • Bak de broden ongeveer 15 minuten in het midden van de oven.

Lekker met een grote groene salade.

Dit recept is afkomstig uit het boek Eet meer! Lekker in je vel met PuurGezond. Al onze boeken staan vol met dit soort lekkere en eenvoudige recepten. 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor hoofdgerechten