8 personen
bereidingstijd 15 minuten
oventijd 25 minuten

Ingrediënten

klein bosje (ca. 10 g) basilicum of dragon
1 sinaasappel, schoongeboend
2 kleine rode uien, in dunne ringen
1 stuk zalmfilet zonder vel (ca. 1 kg), op kamertemperatuur
4 el olijfolie extra vierge
4 el ontpitte zwarte olijven
ruime, lage ovenschaal

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 100 °C.
  • Pluk de blaadjes basilicum of dragon van de takjes. Rasp de oranje schil van de sinaasappel fijn. Verdeel de helft van de uienringen, de basilicum- of dragonblaadjes en de geraspte sinaasappelschil over de bodem van de ovenschaal.
  • Bestrijk de onderkant van de zalm met de helft van de olie en bestrooi met wat zout en peper. Leg de vis in de schaal. Bestrijk de bovenkant met olie en bestrooi ook met zout en peper. Verdeel de resterende uienringen, basilicum of dragon, geraspte sinaasappelschil en de olijven over de vis.
  • Zet de ovenschaal op een rooster in het midden van de oven en laat de vis in 25 minuten rosé kleuren. De binnenkant van de vis mag nog een beetje transparant zijn.
  • Haal de vis uit de oven en sprenkel er eventueel nog wat olijfolie over.

Lekker met een groene salade en geroosterde aardappelen.

Dit recept van onze ambassadeur Yolande van der Jagt is overgenomen van de website Uit de keuken van 8

Recepten voor hoofdgerechten