Ingrediënten
100 gram tagliatelle of andere pasta
150 gram oesterzwammen
2 stengels bleekselderij
2 sjalotjes
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel fijngehakte rode peper
150 gram verse kruidenroomkaas
2 eetlepels vers geraspte Parmezaanse kaas
2 eetlepels fijngehakte basilicum
Bereiding
- Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Veeg intussen de oesterzwammen schoon, snij de stelen in stukjes. Scheur de helft van de oesterzwammen in reepjes.
- Was de stengels bleekselderij, snij de uiteinden van de stengels en verwijder aan de buitenzijde van de stengels de harde draden. Verdeel de bleekselderij in stukken van 4 cm en snij de stukken in reepjes. Pel de sjalotjes en snij ze in partjes.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak op een hoog vuur de hele oesterzwammen rondom mooi bruin. Laat het vocht verdampen. Doe de oesterzwammen over op een bord.
- Verhit weer 1 eetlepel olie in de pan en bak de sjalot op een laag vuur zachtjes glazig. Bak de bleekselderij ca. 2 minuten zachtjes mee. Schep de oesterzwamreepjes, de steeltjes en de fijngehakte rode peper erdoor en roerbak alles op een hoog vuur nog eens 3 - 4 minuten. Voeg peper naar smaak toe.
- Giet de pasta af, voeg de roomkaas toe en laat de kaas uitsmelten. Schep er dan het groentemengsel door. Schep de pasta in 2 diepe borden. Strooi de Parmezaanse kaas en de basilicum erover en leg er de gebakken oesterzwammen op. Garneer met een takje basilicum.