De klassieke Nicoise is met tonijn, maar deze versie met makreel is ook heel lekker. En gezond want wist je dat makreel echt boordevol gezonde visvetten zit?

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

4 eieren
300 gram sperziebonen
100 gram sugar snaps of peultjes
1 grote (rode) ui
3 tomaten
200 gerookte makreel
180 gram olijven
2 eetlepels kappertjes
Knoflook olie of extra vierge olijfolie

Bereiden

  • Kook de eieren in 5-6 minuten hard. Laat de eieren schrikken, pel ze vervolgens en laat ze daarna afkoelen. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en het draad aan de zijkant van de sugarsnaps.
  • Kook de sperziebonen in ruim water. Voeg na 4 minuten de sugar snaps bij de sperziebonen en laat het samen nog 4 minuten koken. Spoel de groenten na het afgieten af met koud water.
  • Snij de ui in dunne ringen en de tomaten in partjes. Brokkel de makreel in kleine stukjes.
  • Doe de sperziebonen, sugar snaps, ui, tomaten en makreel in een grote kom. Voeg ook olijven, kappertjes en een scheutje olie toe. Hussel alles goed door elkaar.
  • Verdeel de salade over vier borden. Snij de eieren in partjes en verdeel deze over de salade.

Meer groenten en vaker vis op het menu dat zijn belangrijke pijlers van een PuurGezond eetpatroon en het doet veel goed voor je gewicht. Wil je meer weten over PuurGezond afvallen, lees dan ons boek "PuurGezond Slankin 8 stappen" Te koop in onze webshop voor €21,- 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor hoofdgerechten