4 personen

 

Ingredienten

500 g kikkererwten, geweekt en gekookt
450 g broccoli (ca. 2 middelgrote stronken, stammen schoongemaakt en grof gehakt. Roosjes apart gehouden)
400 ml kokosmelk of slagroom
2 el kerrie madras poeder
4 el olijfolie
1 tl kurkuma
1 grote ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 liter groentebouillon
2 el citroensap
volkoren soepstengels
zout

Wat ga je doen?

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Neem 150 g van de broccoli en snij deze in kleine roosjes.
  • Meng in een mengkom de kleine broccoliroosjes met 150 g kikkererwten, 2 el olijfolie, 1 tl kerrie madras poeder, 1/2 tl kurkuma en 1/2 tl zout.
  • Neem een met bakpapier bekleedde bakplaat en stort het mengsel hierop. Verdeel het over de bakplaat en rooster het geheel in de oven tot de kikkererwten knapperig zijn. Dit duurt ca. 15 min. Zet apart.
  • Verhit 2 el olie in een grote soeppan. Fruit de ui op een middelhoog vuur voor ca. 5 min. Voeg de knoflook toe en het overgebleven kerriepoeder en kurkuma. Laat ca. 1 min. garen tot het geurig ruikt. Giet de kokosmelk in de pan en roer goed door. Voeg hierna de bouillon, de overgebleven kikkererwten en de broccoli met 2 tl zout toe.
  • Breng de soep aan de kook, zet het vuur middellaag en laat het geheel ca. 10 min. zachtjes pruttelen tot de broccoli zacht is. Haal van het vuur en roer de citroensap door de soep.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot deze glad en romig is.
  • Proef en breng eventueel op smaak met meer zout of citroensap.
  • Serveer in een kom en garneer met de geroosterde kikkererwten en broccoli met de soepstengels.
  • Schenk eventueel nog 1 tl olie door de soep.

 Dit recept komt van de website www.peulvruchten.nl

Recepten voor hoofdgerechten