hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 50 minuten
oventijd: 40 minuten

Ingrediënten

4 eetlepels zonnebloemolie
2 uien, gesneden
1 kilo aardappels, geschild en gesneden in dunne plakjes van 2 à 3 mm (makkelijkst op een mandoline)
300 gram rundergehakt
3 eetlepels tomatenpuree
1 aubergine, in blokjes
1 rode paprika
2 eieren
4 eetlepels slagroom of 3 eetlepels crème fraîche
2 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereiden

  • Verwarm olie in een pan en fruit de uien in 10 à 15 minuten. Voeg 2 el tomatenpuree toe en fruit dit een paar minuten. Voeg dan het vlees toe. Roer het vlees geregeld zodat al het vlees gekleurd is. Voeg de aubergineblokjes, paprika en 1 el. peterselie toe. Laat alles nog 15-20 minuten bakken. Breng op smaak met zout en peper.
  • Meng de aardappelplakjes met zout, peper en 1 el van de tomatenpuree.
  • Verwarm de oven voor tot 250 °C. Vet de bodem van een ovenschaal in met een scheutje olie. Bouw de moussaka als volgt op: start met laagje aardappelplakjes, vervolgens schenk je hier een deel van de vleessaus over, bedek dit weer met de aardappelplakjes. Herhaal dit proces tot je alle aardappels en vleessaus gebruikt hebt. Maar let op! Eindig met de aardappels.
  • Zet de schaal in de oven en bak het 15 tot 20 minuten. Klop ondertussen de eieren met crème fraîche of slagroom en de rest van de peterselie. Bestrooi het eiroom-mengsel over de moussaka en bak op 200°C nog 20 minuten of totdat de aardappels goed gaar zijn.

 

Dit recept mochten wij overnemen van Biobudget.

Recepten voor hoofdgerechten