Fusilli alla napoletana

hoofdgerecht
4 personen

Ingrediënten

250 gram fusilli
1 ui
2 teentjes knoflook
2 stengels bleekselderij
4 wortelen
4 tomaten
100 gram mager spek
1 dl droge witte wijn
50 gram geraspte pecorino
oregano

Bereiden

  • Kook de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking.
  • Was de groenten en pel de ui en de knoflook. Hak de bleekselderij, de wortelen, de ui en de knoflook fijn. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.
  • Verhit een antiaanbakpan en bek het spek uit. Voeg de bleekselderij, de wortelen, de ui en de knoflook toe en laat meestoven. Overgiet met de witte wijn en strooi de blokjes tomaat erover. Kruid met peper.
  • Laat zachtjes stoven tot de saus goed ingedikt is. Giet de pasta af en meng die onmiddellijk door de saus.
  • Verdeel de pasta over de borden en strooi er de geraspte pecorino over. Werk af met oregano.

Dit recept komt uit Zuiders koken in 30 minuten van KAV Praktische School.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor hoofdgerechten