Kippenragout met rijst en worteltjes

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

250 gram wilde en witte rijst
50 gram boter
2 uien
800 bospeen
60 gram bloem
600 bouillon
400 gram gekookte of gerookte kipfilet
2 eetlepels fijn geknipte peterselie

Bereiden

  • De rijst bereiden volgens de gebruiksaanwijzing. In een pan met dikke bodem de boter smelten. De ui toevoegen en zachtjes bakken tot de ui glazig is. De worteltjes in 10 minuten gaar koken.
  • De bloem aan de boter en ui toevoegen en roeren zodat een bal ontstaat. De bouillon toevoegen en met een garde door het bloem-botermengsel kloppen. De saus enkele minuten laten doorkoken.
  • De reepjes gerookte kip toevoegen en de peterselie (iets achterhouden voor garnering) toevoegen en doorroeren. De ragout met zout en peper op smaak brengen.
  • De rijst met de ragout en de gekookte worteltjes serveren. Met de rest van de peterselie garneren.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor hoofdgerechten