hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten

800 gram kruimige aardappelen, geschild en in stukjes
3 teentjes knoflook, gesnipperd
400 gram mager rundergehakt
1 ei, losgeklopt
1 beschuit
3 eetlepels olijfolie
1 blik tomaatblokjes (400 gram)
1 kilo spinazie (of 1 pak diepvriesspinazie)
2 eetlepels pesto
100 ml melk

Bereiden

  • Kook de aardappels in 20 minuten gaar.
  • Draai kleine gehaktballen van gehakt, de helft van de knoflook, peper, zout, ei en het verkruimelde beschuit. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Voeg de tomaatblokjes toe en stoof in 10 minuten gaar.
  • Verhit de rest van olie in een wok en roerbak de spinazie met de rest van de knoflook totdat het geslonken is (bij diepvriesspinazie: verwarm de spinazie en roer de knoflook erdoor).
  • Verhit de melk in de magnetron of een pannetje. Stamp de aardappelen met de melk en pesto tot puree en roer de spinazie erdoor. Serveer de spinaziestamppot met de gehaktballetjes en tomatensaus.

Recepten voor hoofdgerechten