tajine

De wereldkeuken thuis, daar heb je echt geen pakje of zakje bij nodig. Zeker zo’n geurige tajineschotel uit Marokko, maak je heel gemakkelijk zelf. 

Snij 1 hele kip in stukken (of neem 500 g filet). Braad de kip kort bruin in enkele eetlepels olie in een grote stoofpan (of in een tajine als je die hebt).

Strooi 1 theelepel gemberpoeder, ½ theelepel komijn, een mespuntje saffraan en wat zout over de kip. Pers er 2 teentjes knoflook boven uit en voeg 600 ml water toe. Dek de kip af en stoof deze ongeveer 30 minuten (10 minuten bij filet) gaar.

Maak ondertussen 1 kilo winterpeen schoon en snij deze in plakken van 1 cm dik. Leg de wortel op de kip en strooi er ½ kopje verse geknipte peterselie en ½ kopje verse geknipte koriander over. Sluit de pan (of tajine) weer en kook het geheel in ongeveer 20 minuten helemaal gaar.

Voeg op het laatst een handvol zwarte olijven toe en sprenkel het sap van 1 citroen over de schotel. Serveren met couscous, bulgur of quinoa. 

Veel groenten eten is een van de pijlers van een PuurGezond voedingspatroon. Wil jij ook starten met PuurGezond eten? Lees ons boek "Eet meer, lekker in je vel met PuurGezond" en je weet precies hoe jij jouw voeding PuurGezond maakt. Je koopt het boek in onze webshop voor € 21,-

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor hoofdgerechten