Vis bereiden is gemakkelijker dan je denkt. Zeker als je de oven het werk laat doen zoals in dit recpet.

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 20 minuten
oventijd: 20 minuten

Ingrediënten

4 eetlepels olijfolie
4 rode uien, gesnipperd
1 blikje ansjovisfilets
4 theelepels oregano
4 teentjes knoflook, gesnipperd
1 rode paprika, in blokjes
10 kleine geurige tomaten (bv Tasty Tom), in blokjes
4 forelfilets (circa 125 g)
4 eetlepels kappertjes
4 eetlepels groene en zwarte olijven, gehalveerd
bruin stokbrood

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan of wok. Fruit de uien 3 minuten. Voeg de ansjovis, oregano en wat peper toe en bak 1 minuut mee. Voeg knoflook, tomaat en paprika toe en bak dit nog 5 minuten.
  • Leg de vis in de ovenschaal en sprenkel de rest van de olijfolie erover en bestrooi met peper en zout. Schep het groentemengsel over de forellen en verdeel de kappertjes en olijven erover.
  • Dek af met een deksel, aluminiumfolie of bakpapier en bak de vis in het midden van de oven in 20 minuten gaar. Serveer eventueel met een groene salade.

Meer groenten en vaker vis op het menu dat zijn belangrijke pijlers van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond" Te koop in onze webshop voor €21,- 

Recepten voor hoofdgerechten