Paddenstoelenrisotto

Een echte herfstklassieker: paddenstoelenrisotto. In plaats van bemengde paddenstoelen kun je ook gewoon champignons gebruiken.n

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

750 ml groentebouillon
2 uien
500 gram gemengde paddenstoelen
4 takjes peterselie
6 eetlepels olijfolie
250 gram risottorijst
20 gram boter
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
verse peper

Bereiden

  • Breng de bouillon aan de kook en hou het op een laag vuur op het kookpunt.
  • Pel en snipper de uien. Borstel de paddenstoelen schoon en snij in plakjes. Knip de peterselie fijn. Verhit 4 eetlepels olie in een braadpan en fruit de uien. Voeg de rijst toe en bak deze tot de rijstkorrels glanzen.
  • Voeg de eerste keer zoveel bouillon toe tot de rijst net onder staat. Roer goed door en breng het aan de kook. Laat dan zachtjes sudderen onder af en toe roeren. Voeg beetje bij beetje bouillon toe tot de rijst ’smeuïg’ is.
  • Verhit intussen de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de paddenstoelen gaar. Haal de pan met rijst van het vuur en voeg de boter en de kaas toe tot een romige, vochtige massa. Schep de paddenstoelen er doorheen.
  • Schep de risotto op borden, maal er wat peper overheen en bestrooi met peterselie.

Wist je dat paddenstoelen tot de groenten behoren? Met zo'n gerecht zeg je dus ook nog eens lekker groenten op het menu. Voeg nog een flinke salade toe en je hebt je flinke portie groente weer binnen. Meer groenten op het menu dat is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond" Te koop in onze webshop voor €21,- 

Recepten voor hoofdgerechten