Een heerlijke salade vol zomerse smaken! Vooral de combinatie met verse abrikozen is een aanrader. 

Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 30 minuten

4 personen

Ingrediënten

4 grote rode paprika’s
200 gram couscous
1 theelepel gemalen komijn
½ theelepel gemalen koriander
3 eetlepels tomatensap
1 komkommer
circa 12 verse abrikozen
3 bosuitjes
klein bosje verse koriander
klein bosje platte peterselie
olijfolie

Bereiden

  • Verwarm de oven op 200 °C. Halveer de paprika’s. Verwijder de steel en de zaadlijsten en leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat met de bolle kant naar boven. Zet de paprika’s 20 minuten in de oven.
  • Doe de couscous in een grote schaal en strooi de komijn en koriander erover. Schenk het tomatensap erbij. Overgiet de couscous met 400 ml kokend water. Roer een keer goed door en laat de couscous wellen.
  • Was de komkommer en snij in kleine blokjes. Halveer de abrikozen, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in reepjes.
  • Haal de paprika’s uit de oven. Verwijder eventueel wat zwart geworden velletjes. Snij paprika’s in repen. Meng de komkommer, paprika en abrikozen door de couscous. Snij de bosuitjes in ragfijne ringetje. Schep dit door de couscous.
  • Hak de kruiden fijn en strooi over de salade. Besprenkel met wat olijfolie.

Lekker met pittige gehaktballetjes of een paar plakken gebakken halloumikaas.

Dit gerecht is een echt PuurGezond gerecht omdat er zoveel groenten in verwerkt zit. Bij PuurGezond krijgen groenten namelijk altijd de hoofdrol. Dat vind je ook terug in onze slanke maandmenu's. Je kunt allerlei verschillende slanke maandmenu's aanschaffen in onze webwinkel. Je krijgt dan voor 28 dagen suggesties voor ontbijt. lunch, warme maaltijd en tussendoortjes. Je weet dan zeker dat je PuurGezond eet. Probeer eens zo'n maandmenu. Je vindt ze voor € 7,50 per stuk in onze webwinkel. Direct na aankoop ontvang je de mooi opgemaakte download als e-document.  

Recepten voor hoofdgerechten