4 personen

Ingrediënten

120 ml Griekse yoghurt
3 el olijfolie extra vergine
2 el (citrus)azijn
blaadjes van 4 takjes munt, fijngehakt
zeezout
zwarte peper
150 g rucolamelange
6 mandarijnen, geschild en in partjes
1 stuk brie (230 g), in blokjes
2 winterpenen, geschild en in slierten geraspt
50 g walnoten
serveer erbij: stokbrood en boter

Bereiden

  1. Klop in een kommetje de yoghurt, olijfolie, azijn en munt tot een dressing. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  2. Meng in een schaal de rucolamelange met de mandarijnpartjes, brie, wortelslierten en breng op smaak met de dressing. Verdeel vervolgens over vier borden.
  3. Rooster de walnoten kort in een droge koekenpan en strooi deze voor het serveren over de salade.
  4. Serveer met stokbrood en boter.

Dit recept mochten we overnemen uit Eetkalender 2018 van Francesca Kookt. Je kunt de kalender hier bestellen voor € 19,95.

Recepten voor hoofdgerechten