Schil voor 4 personen 1 kilo aardappels. Snij de aardappels in stukken en breng ze met weinig water aan de kook.
Voeg zodra de aardappels 5 minuten koken 800 g gesneden boerenkool toe (zelf boerenkool van de stronken rissen en zelf snijden blijft het lekkerste! Kijk hier hoe je dat doet) en kook het geheel samen in ca. 15 minuten gaar.
Giet de aardappels en boerenkool af, stoom de aardappels even droog en stamp het geheel fijn met een pureestamper. Roer er ongeveer 100 ml melk door tot de stamppot de juiste dikte heeft.
Snij 200 g Friese nagelkaas in blokjes en roer deze door de stamppot. Maak lekker op smaak met iets azijn, peper en zout.
Tips
- <dt"></dt">In plaats van kaas kun je ook uitgebakken spekjes door de stamppot doen, of de stamppot serveren met een lekkere rookworst.
- Je stamppot wordt heel romig als je een deel van de melk vervangt door room.
- Ook lekker vegetarisch: de kaas vervangen door gehakte walnoten of hazelnoten.
-
Meer inspiratie voor vegetarische maaltijden nodig? Wij hebben een vegetarisch (slank) PuurGezond maandmenu voor je gemaakt met 4 x 7 vegetarische dagen vol recepten. Zo eet je PuurGezond vegetarisch.
-
-
-