Prei is een lekkere groente om  mee te variëren. Maak er bijvoorbeeld eens dit heerlijke preitaartje mee!

6 personen
bereidingstijd: 50 minuten
oventijd: 35 minuten

Ingrediënten

2 grote preien
1 eetlepel boter
6 plakjes bladerdeeg
bloem voor het bestuiven van het werkblad
150 gram gemengde noten (bv. cashewnoten, amandelen, pistache)
100 gram jonge kaas, in blokjes
4 eieren

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 220 °C. Was de preien en snij deze in brede ringen. Stoof de prei met 1 klontje boter een half uur op laag vuur in een pan met dikke bodem.
  • Smeer een lage bakvorm met een doorsnee van ± 26 cm in met boter. Leg de grotendeels ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar op een met bloem bestoven werkvlak. Rol het deeg uit tot een lap die in vorm past en 2 cm van de randen bedekt. Bak de bodem blind in ongeveer 15 minuten tot het deeg licht goudbruin is.
  • Rooster de noten eventjes in een droge koekenpan, zodat ze meer smaak krijgen. Maal ze fijn in een keukenmachine en voeg hieraan de kaas toe. Doe als laatste de eieren erbij en maal tot een homogene massa.
  • Roer het ei-noten-kaasmengsel en de gestoofde prei door elkaar. Voeg eventueel wat gemalen zwarte peper toe. Stort het mengsel dan in de bakvorm en schuif de vorm terug de oven in. Bak de taart gaar en mooi bruin in ongeveer 20 minuten. Je kunt 'm warm, lauw of koud eten.

Liever geen bladerdeeg? Dit recept kan ook met kwarkdeeg of hartige taartdeeg.

Dit recept komt van Rozemarijn Koken & Foto

Meer groenten op het menu dat is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond".  Te koop in onze webshop voor €21,- 

Nu gratis verzending in onze webshop

Koop hier PuurGezond boeken zonder verzendkosten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor hoofdgerechten