Hoe maak je kruidenolijven?

Heerlijk voor bij de borrel of in salades: gekruide olijven in olie. Kant-en-klaar zijn deze erg duur. Gelukkig kwam Nelleke Dillema, 1 van de winnaars van onze Actie Olive oil kookkit, met een goed alternatief voor de “te dure” bakjes olijven.

Rits de blaadjes van 1 vers takje tijm. Giet 1 blikje groene of zwarte olijven af en doe deze in een schaaltje. Giet hier een flinke scheut vierge olijfolie overheen. Voeg vervolgens de tijmblaadjes, een beetje peper en een paar blaadjes rucola toe.

Roer alles goed door elkaar. Wacht een paar uur en je hebt heerlijke olijven.

<h5"> Tip:</h5">

  • Voeg voor extra smaak feta, kappertjes, chilipeper en/of knoflook toe.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Italiaanse recepten