Als je geen grote hoeveelheden koolhydraten wilt eten, maar wel een lekker pastagerecht, kun je het beste zorgen voor veel groenten in je pasta. Nou, dat zit er wel in deze broccolipasta.

En als je er een tomatensalade als bijgerecht bij eet, heb je de door PuurGezond aangeraden 300-400 gram groenten echt wel binnen.

Hoofdgerecht
2 personen
bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten
500 gram broccoli
1 rode ui
1 teentje knoflook
5 eetlepels olijfolie
4 ansjovisfilets
100 gram pasta (bijvoorbeeld orecchiette)
50 gram pijnboompitten
25 gram pittige oude kaas
basilicum

keukenmachine of blender

Bereiden

  • Maak de broccoli schoon en snij die in heel kleine roosjes, schil de steel en snij deze in kleine stukjes. Kook de broccoli ongeveer 4 minuten, giet dan af en vang het kookvocht op. Laat de broccoli uitlekken.
  • Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit 1 eetlepel olie of olie van de ansjovis in een wok en bak de ui en knoflook zachtjes. Voeg de ansjovis toe en roer goed zodat deze ‘smelt’.
    Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Doe 3/4 van de broccoli bij het uienmengsel bak zacht mee tot de broccoli gaar is.
  • Doe de rest van de broccoli samen met de pijnboompitten, kaas en de rest van de olie in een keukenmachine of blender en voeg een beetje van het broccolikookvocht toe. Pureer het geheel tot pestodikte. Voeg eventueel nog extra kookvocht toe om de juiste dikte te krijgen.
  • Schep de afgegoten pasta door de broccoli en roer de broccolipesto erdoor. Garneer met wat basilicum.

Dit pastarecept is een van de 100 lekkere en PuurGezonde recepten uit het boek "7 inzichten voor een blijvend goed gewicht". Bestel het boek in onze webwinkel.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.