Pasta pesto

Een heerlijk en makkelijk recept dat binnen 15 minuten op tafel staat: de welbekende pasta met pesto, maar dan met een verrukkelijke twist!

Hoofdgerecht
2 personen
bereidingstijd: 15 minuten 

Ingrediënten

1 ui
2 tomaten
2 rode paprika’s
150 gram pasta (naar keuze)
1 el olijfolie
klein bosje peterselie of verse basilicum
80 gram rode pesto 
100 gram olijven
1 el kappertjes

Serveer eventueel met een frisse salade:

50 gram sla naar keuze
1 el olijfolie
1 el rode balsamicoazijn
 

Bereiden

  • Snipper de ui en snijd de tomaat en de rode paprika in blokjes.
  • Kook de pasta in een pan met ruim water. Kijk op de verpakking voor de bereidingstijd van de pasta. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.
  • Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan en bak de ui in 2 minuten glazig. Voeg de paprika en tomaat toe en bak het geheel nog 5 tot 6 minuten. Voeg peper en zout toe naar smaak.
  • Scheur de blaadjes peterselie of basilicum klein.
  • Voeg de rode pesto en de pasta toe aan de hapjespan. En warm het geheel even goed door (1 minuut is voldoende).
  • Verdeel de pasta met saus over 2 borden. Garneer met de olijven, kappertjes en de blaadjes verse kruiden, smullen maar!
  • Simpele salade: was de sla en snijd of scheur klein zoals je wilt. Voeg de olijfolie en de rode balsamicoazijn toe en hussel de sla even goed om. Serveer met de pasta.

Tip: ook lekker met feta, voor de liefhebber!

Meer mediterrane kookinspiratie krijg je in ons PuurGezond slank maandmenu Mediterraan. Je schaft het aan voor € 7,50 in onze webwinkel.

Mediterrane recepten