Hoe maak je ontbijtkoek?

Ontbijtkoek staat altijd hoog op de lijstjes van koek die mag als je aan het lijnen bent. Dat komt omdat ontbijtkoek relatief weinig vet, en daardoor ook weinig calorieën bevat. Maar er zit wel veel suiker in, en in kant-en-klare koeken vaak ook volop andere toevoegingen. Zelf maken kan ook. Dan weet je zeker dat de koek puur is. Wij maken ‘m met veel minder suiker (je kunt ook honing nemen) en volkorenmeel voor een extra gezonde variant. 

Vet een cakevorm in en leg op de bodem een beboterd stuk bakpapier. Roer 50 gram zachte boter met 75 gram bruine basterdsuiker en een mespunt zout romig. Klop er 1 ei doorheen. Meng in een andere kom 150 g volkorenmeel met 6 g bakpoeder, 1½ theelepel kruidnagelpoeder, 1½ theelepel nootmuskaatpoeder en 3 theelepels kaneelpoeder.

Schep het bloemmengsel door het eimengsel en voeg beetje bij beetje 100 ml melk toe. Schep 3 eetlepels gembersiroop door het beslag. 

Doe het beslag over in de vorm en bak de koek in een oven van 160° C in ongeveer 1,5 uur gaar.  

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Ontbijtrecepten