Zoete aardappelmuffins

Muffins bij het ontbijt? Ja! Zeker als je ze maakt zoals in dit recept met noten en groenten. 

ontbijt
5 stuks
bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten

1 zoete aardappel (circa 225 gram)
2 eieren
100 gram amandelmeel
3 eetlepels honing
1 vanillestokje
1 hand hazelnoten

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 ˚C.
  • Schil de zoete aardappel, snijd ’m in dunne plakjes en doe hem in een pan met kokend water. 
  • Kook de stukjes in zo’n 10 minuten gaar.
  • Meng ondertussen de eieren, het amandelmeel, de honing en het merg uit het vanillestokje in een kom met een garde door elkaar. 
  • Hak de hazelnoten met een mes of vijzel tot grove stukjes en voeg toe aan het beslag.
  • Giet het water van de gekookte zoete aardappel af, doe de stukjes bij het beslag en prak door met een vork. Roer alles goed door elkaar.
  • Vet 5 holtes van een muffinvorm licht in met wat olie en schep de holtes helemaal vol met het beslag. 
  • Zet de vorm in de oven en bak de muffins in 30 minuten gaar.

Dit recept is met toestemming overgenomen uit Skinny six-kookboek van Chickslovefood.

 

Meer groenten en elke dag noten op het menu dat zijn belangrijke pijlers van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond" Te koop in onze webshop voor €21,- 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Ontbijtrecepten