Hoe maak je wafels?

Wafels zijn heerlijk als versnapering bij de koffie, maar ook niet te versmaden bij het ontbijt. Voorverpakt zijn veel verschillende wafels te koop, waaronder de Luikse wafel, suikerwafel en vanillewafel. Maar  zelfgemaakt en direct warm uit het wafelijzer zijn ze natuurlijk het allerlekkerst!

Verwarm het wafelijzer voor. Zeef 150 gram speltbloem in een grote kom. Voeg aan de bloem een afgestreken eetlepel rietsuiker, een snufje zout, 1 theelepel bakpoeder en een ½ theelepeltje kaneel toe. Smelt 20 gram boter in een pannetje. Splits 1 ei. Voeg de gesmolten boter, de eidooier en 200 ml melk toe aan het bloemmengsel. Klop het mengsel goed door elkaar met een garde. Kluts het eiwit stijf en roer het met een spatel door het beslag.
Giet het wafelijzer vol met het beslag, klap hem dichten haal de wafels eruit als ze bruin en knapperig zijn.

Dit beslag is goed voor 5 grote wafels.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Ontbijtrecepten