Ontbijtmuffins

12 stuks
bereidingstijd 20 minuten
oventijd 15 minuten

Ingrediënten

125 g havermout
5 gedroogde vijgen, in kleine stukjes gesneden
3 eieren
175 g amandelmeel
snuf zout
1,5 theelepel bakpoeder
1,5 theelepel kaneelpoeder
1 eetlepel (kokosbloesem-) of rietsuiker
100 g fromage frais battu of yoghurt
150 g bosbessen

Extra nodig; keukenmachine, muffinvorm met 12 holtes en papiercakevormpjes

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 190 °C. Maal de havermout in de keukenmachine in 2 minuten fijn. Voeg de vijgen toe en maal even mee.
  • Voeg de eieren, amandelmeel, zout, bakpoeder, kaneelpoeder, suiker en yoghurt toe. Meng kort tot een mooi samenhangend beslag.
  • Verdeel het beslag over de bakvorm en verdeel de bosbessen erover heen. Plaats de bakvorm in het midden van de oven en bak de muffins in ca. 15 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de muffins goed afkoelen. Bewaar ze in een afgesloten pot.

Wil je meer lekker ontbijtrecepten met havermout handig bij elkaar? Schaf onze havermout en granola-download aan in de webshop

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Ontbijtrecepten