Bord met 2 gevulde opgerolde pannenkoeken

Gebruik amandelmeel in plaats van bloem en je krijgt een heerlijke koolhydraatarme pannenkoek,

Hoofdgerecht
4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten 3 grote uien
250 gram champignons
1 eetlepel olijfolie
100 gram verse spinazie
2 eetlepels crème fraîche
verse peterselie 3 eieren
150 gram kwark
75 gram amandelmeel
boter om te bakken

Bereiden

  • Pel en snipper de uien. Snij de champignons in plakjes.
  • Verwarm de olie in een pan en fruit de ui. Voeg als de ui glazig is de champignons toe en bak de champignons gaar. Schep de spinazie door het mengsel. Roer de crème fraîche erdoor en knip er wat peterselie boven fijn.     Maak op smaak met peper en zout.
  •  Maak ondertussen het beslag door de eieren los te kloppen samen met de kwark. Voeg wat zout toe. Roer het amandelmeel erdoor en roer tot een glad beslag.
  • Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak van het beslag 4 pannenkoeken en houd deze warm.
  • Verdeel ¼ van het ui-champignonmengsel over de helft van een pannenkoek en klap dicht of rol op. Herhaal dit bij de andere pannenkoeken.
  • Eet hier een goedgevulde salade bij

Wil je minder koolhydraten eten? Schaf dan onze receptspecial  koolhydraatarm eten aan. Te koop in onze webshop voor € 3,50

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met paddenstoelen