Carpaccio met asperges

amuse, hapje of snack
12 personen

Ingrediënten

200 gram mini groene asperges
2-3 eetlepels (chili)olie
1 eetlepel groene pesto
25 gram rucola
12 plakjes dun gesneden ossenhaas
1 eetlepel pijnboompitten, geroosterd

Bereiden

  • Snijd de onderkant van de asperges en kook ze 2 minuten in water met een beetje zout beetgaar. Spoel ze koud onder de kraan en laat ze uitlekken.
  • Verhit de (chili)olie en roer de pesto erdoor. Haal de pan van de warmtebron en schep de asperges erdoor. Als dit is afgekoeld de rucola en pijnboompitten erdoor mengen.
  • Leg op elke plak ossenhaas asperge-rucolamengsel en rol ze luchtig op. Bestrooi met peper.

Dit recept komt uit Asperges van Francis van Arkel.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor snacks