Carrotcake

Worteltaart is lekker en je hebt er verrassend weinig zoet in nodig. De wortel maakt het gebak namelijk zoet van smaak. Deze compleet vegan versie is bovendien heerlijk vezelrijk. Dat is nog eens gezond snoepen.

Verwarm de oven voor op 190 ºC. Rasp 300 g winterwortel fijn (een keukenmachine is hier handig voor). Week 2 eetlepels gebroken lijnzaad in 150 ml heet water. Snijd 6 medjouldadels in kleine stukjes. Schep deze door het lijnzaad.

Meng door het lijnzaad, 100 ml zonnebloemolimet 3-6 eetlepels dadelsiroop (afhankelijk van hoeveel zoetigheid je wilt gebruiken).

Meng in een andere kom 300 g volkorenmeel met 1 tl bakpoeder1 tl kaneelpoeder, de wortel en 100 g grof gehakte walnoten. Schep de droge bestanddelen door het lijnzaad-oliemengsel. Doe het beslag over in een ingevette bakvorm (een springvorm of een rechthoekige vorm met doorsnede van ca. 22 cm) en bak de taart in ca. 45 minuten gaar.  

Meer pure recepten voor lekkere zoete (en hartige) snacks voor tussendoor vind je in het PuurGezond boek "7 inzichten voor een blijvend goed gewicht". Je schaft het aan in onze webwinkel voor 21 euro!

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor snacks