Havermout dadel notenreep

10-12 repen

Ingrediënten

200 g dadels
150 g noten (amandelen, walnoten, pecannoten)
pompoenpitten en zonnebloempitten grofgehakt
150 g havervlokken
snufje zeezout
4 el honing

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175° C boven-/onderwarmte
  • Doe de dadels in de keukenmachine of foodprocessor en maal de dadels fijn tot een dadelpuree. Voeg eventueel een klein beetje water toe zodat het malen wat beter gaat.
  • Doe de noten, pitten en havermout bij de dadelpuree in de keukenmachine. Voeg een klein beetje zeezout toe. Laat even draaien zodat alles goed mengt.
  • Schep het dadelnotenmengsel in een kom en voeg de honing toe. Roer door elkaar totdat alles goed aan elkaar plakt.
  • Bekleed een lage bakvorm (+/- 18 bij 25 cm) met bakpapier. Schep het dadelmengsel hierin en verdeel over de vorm, zodat het ongeveer 5 cm dik is. Strijk plat met een spatel.
  • Bak de repen in ca. 25-30 min. in de oven, totdat ze lichtbruin zijn.
  • Laat het geheel eerst afkoelen, til daarna het dadelmengsel uit de vorm op een plank en snijd in repen

 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor snacks