Rode pesto

Heerlijk door een beetje pasta of op een broodje! Rode pesto is ontzettend smaakvol, maar een stuk minder bekend dan zijn groene broertje. Dat gaat veranderen!

Net als bij het welbekende groene broertje gebruik je om rode pesto te maken ook pijnboompitten, knoflook, Parmezaanse kaas, basilicum en olijfolie. Je voegt er alleen nog een extra ingrediënt aan toe, namelijk zongedroogde tomaatjes. Heerlijk zoet en fantastisch van smaak.

Zet een koekenpan zonder olie op het vuur. Rooster hierin 4 eetlepels pijnboompitjes met wat zout in een paar minuutjes lichtbruin. Maak 2 tenen knoflook schoon en rasp 50 gram Parmezaanse kaas. Doe vervolgens de pijnboompitten, kaas, knoflook, 150 gram zongedroogde tomaten (uit pot, op olie) en 15 gram verse basilicum, in een keukenmachine.

Voeg zout en peper toe naar smaak en doe er wat van de olijfolie in uit het potje waar de zongedroogde tomaten in zaten. Pureer alles samen tot een mooie grove pesto. Voeg niet in een keer alle olijfolie toe, maar gaandeweg steeds een klein beetje. Stop als de pesto lekker smeuïg is. Als je de pesto wat droog vind, voeg je gewoon wat meer olijfolie toe.

Meer kookinspiratie krijg je in ons PuurGezond slank maandmenu Mediterraan. Je schaft het aan voor € 4,95 in onze webwinkel.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor snacks