Dadel-vijgenkoek

In een kwartiertje heb je deze koek gemaakt, alleen nog even opstijven in de koelkast. Boordevol vezels en alleen de suikers uit het gedroogde fruit. 

Ontpit 400 gram gedroogde dadels en snij samen met 400 gram gedroogde vijgen in stukjes. Verwarm 100 gram kokosolie of boter in een pannetje, meng hier 125 gram havermout door en laat even intrekken. Schep de dadels en vijgen erdoor en roer goed. 

Schep de massa in een met bakpapier beklede vorm van circa 20x20 cm, zorg dat de koek ca 1,5-2 cm hoog is. Strooi 1 eetlepel geraspte kokos of 2 eetlepels gehakte geroosterde hazelnoten over de koek en laat deze in de koelkast in ca. 1,5-2 uur opstijven.
Garneer eventueel met wat gesmolten chocolade.

De koek is erg machtig. Snij de koek daarom in kleine vierkantjes, je kunt wel 16-20 blokjes uit de koek snijden.

Ben je benieuwd hoe tussendoortjes in een PuurGezond eetpatroon passen? In het boek "PuurGezond! Slank in 8 stappen" lees je er alles over.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Plantaardige recepten