Rijpe pompoen

Wacht lang genoeg. Je geduld wordt beloond. Lees onze tips.

De meeste pompoenen zijn normaal gesproken pas eind september goed rijp. Je vindt ze in de supermarkt maar ook bij stalletjes langs landweggetjes. Vaak voor een fijne prijs!

Rijpe pompoenen hebben een volle smaak, en dat wil je. Maar hoe weet je of de pompoenen rijp zijn? Je kunt een rijpe pompoen herkennen aan de steel: deze is niet meer groen, maar dor en verkurkt.

Zorg voor een pompoen mét steel. Pompoenen zonder steel rotten sneller. Heb je eenmaal een pompoen gekocht (of geoogst), bewaar de pompoen dan op een luchtige plek, bij een temperatuur tussen de 8-18 graden. Dit is bijvoorbeeld een niet verwarmde schuur of een kelder. Je kunt pompoenen maandenlang bewaren. Het is wel slim om ze regelmatig te controleren op rotte plekken. Zo geniet je lang van je oogst of aankoop.

Pompoenen doen het heerlijk in een herfstige of winterse soep. Voor soepinspiratie check je onze download "Soep Special".