Bord met eten in de vorm van een klok
Eetrust

Als je eet volgens Eetrust eet je 3 hoofdmaaltijden per dag, en geen tussendoortjes of snacks. Is dat hetzelfde als vasten?

Ja en nee! Vasten is behoorlijk populair. Het kan helpen bij afvallen, en het kan waarschijnlijk ook voordelen voor de gezondheid hebben (daar is de wetenschap nog niet helemaal uit). Maar als je regelmatig vast en maaltijden overslaat, wordt het best moeilijk om alle voedingsstoffen binnen te krijgen. Terwijl je die natuurlijk wel nodig hebt voor je gezondheid. Ook kan vasten zorgen voor Eet-onrust, als je last krijgt van honger of chagrijnigheid. De ene mens kan veel beter tegen vasten dan de andere mens. Bij Eetrust eet je drie maaltijden en tussendoor niets. Dat betekent dat je elke dag weer enkele uren overbrugt zonder eten, en dat de tijd tussen avondeten en ontbijt ook relatief lang is, omdat je ’s avonds geen tussendoortjes eet. Je kunt Eetrust daarom zien als een milde vorm van vasten: de voordelen van vasten met de voordelen van gezond eten.

Eetrust is een eetpatroon dat leidt tot rust in je hoofd en in je buik. Bovendien helpt Eetrust mee bij het behalen of behouden van een gewicht dat bij je past. Het is een manier van eten waarbij je jezelf goed voedt. In deze korte cursus leggen we je er alles over uit. Je koopt de PuurGezond cursus Eetrust voor € 9,50 in onze webshop.