brood op plank

Bij PuurGezond eet je niet zoveel brood. Krijg je dan wel voldoende jodium binnen?

Brood is in Nederland indrdaad een van de belangrijkste bronnen van jodium, omdat jodium is toegevoegd aan broodzout. Er zijn maar weinig voedingsmiddelen die van nature jodium bevatten. Alleen in zeevis (zoals kabeljauw of haring), melk en eieren (klein beetje) zit jodium. Als volwassene heb je per dag 150 microgram nodig.

Bij PuurGezond hebben we geen aparte aanbeveling voor brood, omdat we uitgaan van een gevarieerder eetpatroon dan twee broodmaaltijden per dag. We gaan uit van 250 gram granen, graanproducten en aardappelen per dag, daar valt brood ook onder. Dat is lager dan de aanbeveling van 6 sneetjes brood per dag die het Voeidngscentrum aanraadt. Als je minder brood eet, is jodium wel een aandachtspunt. Zet daarom regelmatig zeevis, zeewier en zuivel op je menu. En als je zout gebruikt bij de bereiding, kies dan voor JOZO-zout. JOZO staat voor JOdiumhoudend Zout.

Brood past zeker in een PuurGezonde voeding, vooral de soorten met veel pitten, zaden en granen. En je kunt brood natuurlijk prima beleggen met veel groenten. Wil je meer weten over PuurGezond eten? Je leest er alles over in ons boek "Eet meer! Lekker in je vel met PuurGezond". Te koop in onze webshop voor € 21,-