Witte eieren kun je veel beter beschilderen. Dat is de enige reden waarom we met Pasen meer witte eieren eten. Maar is er eigenlijk wel verschil tussen witte en bruine eieren?


Nee!

Veel mensen denken dat bruine eieren gelegd worden door kippen die buiten komen en daarom lekkerder zijn en diervriendelijker, maar dat is een echte eierfabel. Kijk naar de kleur van het lelletje van de hen en je weet welke kleur eieren ze legt. Een kip met witte lelletjes legt witte eieren en een kip met rode lelletjes legt bruine eieren.

Voedingswaarde

De voedingsstoffen in witte en bruine eieren zijn precies gelijk. Het maakt niet uit of het ei wit of buin is aan de buitenkant, de inhoud is hetzelfde. Alle eieren zitten boordevol goede eiwitten, vitamines en mineralen. Je kunt ze zien als een soort superfood. Een pakketje voedingsstoffen van moeder natuur.

En het cholesterol?

De eidooier bevat vet, en een deel daarvan is cholesterol. maar dit cholesterol heeft nauwelijks invloed op het cholesterol gehalte in je bloed. Ook niet als je elke dag een ei eet. Het cholesterolgehalte van je bloed is veel meer afhankelijk van hoe gezond je eet en welke soorten vet je kiest.

Dierenwelzijn

Wit of bruin heeft ook niets te maken met hoe goed een kip het heeft. Als je op dierenwelzijn let, kun je het beste voor een biologisch ei kiezen.

 

Eispecial

Ken je onze receptspecials al? Mooie downloads vol PuurGezonde recepten. Zo heb je heel veel lekkere en gezonde recepten gemakkelijk bij elkaar in een document. Probeer onze Ei special eens: 17 heerlijke recepten met ei inde hoofdrolvoor slechts €3,-