Appelnotencake

Wil je eens wat anders dan gevulde speculaas of banketletter met Sinterklaas? Maak deze snelle cake met weinig suiker en vol fruit, noten en vezels. Succes gegarandeerd!

Ingrediënten

1 appel (Elstar)
150 g noten
4 dadels
1 ei
250 g volkoren speltmeel
1 theelepel bakpoeder
250 g Griekse yoghurt
3 theelepels kaneel
2 eetlepels honing

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Snijd de appel in kleine blokjes.
  • Hak de noten en de dadels grof. Klop het ei los. Meng alle ingrediënten goed door elkaar (kan gewoon met de hand).
  • Vul de cakevorm met het mengsel en bak in ongeveer 30 minuten gaar.

 

In plaats van speltmeel kun je ook havermeel gebruiken.

Zin in meer PuurGezonde herfstrecepten? We hebben een compleet PuurGezond slank Herfst maandmenu voor je met 28 complete dagmenu's. Te koop als download in onze webwinkel

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Herfstrecepten