Pittige kikkererwten

Ze zijn op steeds meer plaatsen te koop: pittige kikkererwten-knabbels. Hartstikke leuk en lekker. En helemaal als je ze zelf maakt.

Verwarm de oven voor op 200° C. Meng 2 eetlepels olijfolie met 1 theelepel pittig (gerookt) paprikapoeder en wat zout. Schep er 200 gram gare kikkererwten (liefst zelf gekookt) erdoor zodanig dat ze rondom bedekt zijn met olie. Spreid de kikkererwten uit op een met bakpapier beklede bakplaat.

Rooster de kikkererwten in de oven in ongeveer 20-25 minuten knapperig. Laat ze afkoelen en serveer ze als snack.

Tips

  • Deze kikkererwten zijn ook heel lekker in een salade. Voeg ze pas als laatste, vlak voor serveren, toe
  • In plaats van kikkererwten kan je ook gekookte tuinbonen, sojabonen of zwarte bonen nemen
  • Varieer ook eens in kruiden. Het smaakt bijvoorbeeld ook lekker met Ras-el-Hanout of met kerrie

Smaakt dit naar meer? Lees dan "Eet meer!". Dit is het basisboek van PuurGezond. Hierin staat alles onze liefde voor echt en onbewerkt eten, met natuurlijk ook de lekkerste recepten. Als je onbewerkt eet, kun je meer eten: meer groenten, meer fruit, meer peulvruchten, meer noten. Eet meer! is voor € 21,- te koop in onze webwinkel.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor snacks